Salade met shiitake en herfstblaadjes - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met shiitake en herfstblaadjes

Salade met shiitake en herfstblaadjes

Salade met shiitake en herfstblaadjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 losgeklopte eidooier
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 100 g shiitake
  • zout
  • 20 g gehakte hazelnoten of walnoten
  • 1/2 rode ui, in dunne ringen
  • 75 g gemengde sla met rucola
  • voor de dressing:
  • 1 eetl. citroensap of wittewijnazijn
  • 1 theel. mosterd
  • 3 eetl. milde olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd uit elk plakje bladerdeeg 4 blaadjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met wat eidooier en bak ze in circa 10 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op de bakplaat. Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan. Snijd de lange stelen van de shiitake en snijd de paddenstoelen in grove stukken. Laat kleine exemplaren heel. Bak ze met een snufje zout kort op hoge stand krokant. Voeg op het laatste moment de noten toe en bak even mee. Schep alles uit de pan en laat een beetje afkoelen. Klop ondertussen de ingrediënten voor de dressing in een kommetje los en schep dit samen met de uiringen door de sla. Verdeel de sla over 4 borden. Verdeel de paddenstoelen, noten en herfstblaadjes erover en serveer direct.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
10 g
vet
27 g
Kcal
295