1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met vijgen en walnoten

Salade met vijgen en walnoten

Salade met vijgen en walnoten product foto
  • Ingredienten:

  • 6 gedroogde vijgen, in vieren
  • 4 eetl. rode of witte port
  • 100 g walnoten, grof gehakt
  • 150 g gemengde eikenbladsla met rucola
  • voor de dressing:
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 1 theel. grove mosterd
  • 2 eetl. rodewijnazijn
  • 3 eetl. milde olijfolie
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Doe de stukjes vijgen samen met de port in een pan en laat op lage stand circa 10 minuten trekken en wellen. Laat afkoelen tot lauw. Rooster ondertussen de walnoten in een droge koekenpan knapperig en geurig. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep dit door de sla. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel de vijgen en walnoten erover en serveer direct.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 22 g
  • vet
  • 28 g
  • Kcal
  • 370
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie