Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met vijgen en walnoten

Salade met vijgen en walnoten

Salade met vijgen en walnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 gedroogde vijgen, in vieren
  • 4 eetl. rode of witte port
  • 100 g walnoten, grof gehakt
  • 150 g gemengde eikenbladsla met rucola
  • voor de dressing:
  • 1 eetl. vloeibare honing
  • 1 theel. grove mosterd
  • 2 eetl. rodewijnazijn
  • 3 eetl. milde olijfolie
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Doe de stukjes vijgen samen met de port in een pan en laat op lage stand circa 10 minuten trekken en wellen. Laat afkoelen tot lauw. Rooster ondertussen de walnoten in een droge koekenpan knapperig en geurig. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep dit door de sla. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel de vijgen en walnoten erover en serveer direct.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
22 g
vet
28 g
Kcal
370