Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met zeevruchtenkoekjes

Salade met zeevruchtenkoekjes

Salade met zeevruchtenkoekjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 (zoete) aardappel
  • 500 g gemengde zeevruchten, vers of diepvries (ontdooid)
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 theel. geraspte gemberwortel, geschild
  • 1 ei, losgeklopt
  • bosje koriander, fijngehakt
  • zout
  • chilipepervlokken of chilipeperpoeder
  • bloem
  • 1 zak gemengde salade
  • 2 eetl. dressing naar keuze
Voorbereiden
Kook de aardappel in circa 10 minuten net gaar. Laat afkoelen en pel de schil eraf. Spoel de zeevruchten af. Laat goed uitlekken en hak ze grof. Verwarm 2 eetlepels van de olijfolie en bak de ui in circa 5 minuten op lage stand lichtbruin. Voeg de knoflook en gember toe en fruit even mee. Roer de gehakte zeevruchten erdoor en bak nog een minuut mee. Rasp de aardappel grof en vermeng met de inhoud van de pan, het ei en de koriander tot een plakkerig mengsel. Breng op smaak met zout en chilipeper. Vorm er met de hand of twee lepels koekjes van en wentel die door de bloem.
Bereiden
Verwarm de rest van de olie en schuif de koekjes er voorzichtig in. Bak ze om en om lichtbruin en krokant. Houd ze warm in de oven of boven een pan met kokend water. Schep de dressing door de salade en verdeel over 4 borden. Leg op elke salade een paar warme zeevruchtenkoekjes.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
8 g
vet
17 g
Kcal
270