1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade Niçoise

Salade Niçoise

Salade Niçoise product foto
  • Ingredienten:

  • 5 aardappels vastkokend, schoongeboend
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram haricots verts of sperziebonen, afgehaald
  • 1 kropje romaine- of ijsbergsla in repen
  • 3 blikjes tonijn in olie uitgelekt
  • 1 blikje ansjovisfilets uitgelekt
  • 200 gram cherry-/kerstomaatjes gehalveerd
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 6 hardgekookte eieren in partjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • 3 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 milliliter olijfolie
Bereiden
Kook de aardappels met zout in circa 20 minuten beetgaar. Laat ze iets afkoelen, pel ze en snijd ze in blokjes. Schep er 2 eetlepels olijfolie door. Kook intussen de boontjes 4-5 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Meng voor de dressing de knoflook, mosterd, azijn en citroensap. Klop er in een straaltje de olijfolie door en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de sla over de borden. Leg de aardappels, boontjes, tonijn, ansjovis, tomaatjes, olijven, kappertjes en eieren erop en giet de dressing erover.
Variatie
Vervang de tomaatjes door reepjes rode paprika en voeg artisjokharten uit blik toe.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 47 g
  • koolhydraten
  • 21 g
  • vet
  • 82 g
  • Kcal
  • 1025
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie