1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade van champignons en verse kruiden

Salade van champignons en verse kruiden

Salade van champignons en verse kruiden product foto
  • Ingredienten:

  • zout
  • 400 g kastanjechampignons, schoongemaakt
  • 2 eetl. gesnipperde bieslook
  • 4 eetl. gesnipperde peterselie
  • 4 takjes basilicum
  • voor de dressing:
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 theel. mosterd
  • 4 eetl. milde olijfolie
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de dikke stelen van de champignons en snijd de hoedjes in dunne plakjes. Blancheer de champignonplakjes door ze circa 1 minuut in het kokende water te doen en spoel ze dan met koud water af. Klop de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en schep deze samen met de bieslook en peterselie door de champignons. Laat een halfuurtje intrekken. Breng de salade eventueel verder op smaak met zout en peper en bestrooi als laatste met de basilicum.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 2 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 155
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie