Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade van champignons en verse kruiden

Salade van champignons en verse kruiden

Salade van champignons en verse kruiden product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
1

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • zout
  • 400 g kastanjechampignons, schoongemaakt
  • 2 eetl. gesnipperde bieslook
  • 4 eetl. gesnipperde peterselie
  • 4 takjes basilicum
  • voor de dressing:
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 theel. mosterd
  • 4 eetl. milde olijfolie
  • zout en versgemalen peper
Bereiden
Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de dikke stelen van de champignons en snijd de hoedjes in dunne plakjes. Blancheer de champignonplakjes door ze circa 1 minuut in het kokende water te doen en spoel ze dan met koud water af. Klop de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en schep deze samen met de bieslook en peterselie door de champignons. Laat een halfuurtje intrekken. Breng de salade eventueel verder op smaak met zout en peper en bestrooi als laatste met de basilicum.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
2 g
vet
15 g
Kcal
155