In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade van gemarineerde courgette en geroosterde paprika

Salade van gemarineerde courgette en geroosterde paprika

Salade van gemarineerde courgette en geroosterde paprika product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • Voor de dressing:
  • 2 eetlepel witte balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 4 eetlepel olijfolie
  • voor de salade:
  • 2 courgettes
  • 1 potje geroosterde paprika
  • 100 gram kalamata olijven, eventueel zonder pit
  • 150 gram feta, verkruimeld
  • 1 eetlepel oregano
Bereiden
Klop de balsamico met de honing, oregano en olijfolie tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Snijd de courgettes in de lengte door en schaaf er met een kaasschaaf linten van. Snijd de linten eventueel nog een keer door om ze korter te maken. Schep de dressing door de courgette en laat afgedekt een half uurtje staan. Spoel de paprika’s af met koud water en laat goed uitlekken. Snijd ze in dunne repen. Schep de courgette, paprika, olijven en feta door elkaar en breng de salade verder op smaak met de oregano, versgemalen peper en zout. Serveer in een mooie platte schaal.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
5 g
vet
15 g
Kcal
170