Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade van geroosterde wintergroenten

Salade van geroosterde wintergroenten

Salade van geroosterde wintergroenten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 gram flespompoen, geschild, zaadlijsten verwijderd
  • 2 pastinaken, geschild
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien, geschild, in parten
  • 2 eetlepels zonnebloempitten of sesamzaad
  • 200 gram spinazie
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 1 teentje knoflook, geperst
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen en pastinaak in gelijke stukken van circa 2 cm. Roer de honing los met 2 eetlepels citroensap en 1 eetlepel olie. Schep het honingmengsel in een braadslede om met de groenten. Bestrooi met zout en peper en rooster de groenten circa 20 minuten in de oven. Schep de uien en zonnebloempitten door de groenten en rooster circa 20 minuten verder. Laat de groenten buiten de oven afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel de spinazie over 4 borden. Roer een dressing van de rest van het citroensap en de olie, mosterd en knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de groenten over de spinazie en besprenkel met de dressing. Lekker met grof volkorenbrood.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
27 g
vet
14 g
Kcal
280