In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade van groene asperges en komijnekaas

Salade van groene asperges en komijnekaas

Salade van groene asperges en komijnekaas product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 g groene asperges
  • zout en versgemalen peper
  • 4 eieren
  • 150 g veldsla, rucola of fijne bladsla
  • 100 g komijnekaas, in dunne flinters geschaafd
  • voor de dressing:
  • 1-2 eetl. witte wijnazijn
  • 1 theel. Dijonmosterd
  • 2-3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. notenolie of sesamolie
Voorbereiden
Breng water met zout aan de kook. Snijd de onderste 2 centimeter van de asperges en kook de asperges beetgaar. Spoel af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Kook de eieren half zacht en pel ze.
Bereiden
Besprenkel de dressing over de sla en verdeel dit over 4 borden. Leg de asperges erop met een gehalveerd eitje. Bestrooi met de kaas en maal er eventueel een beetje peper over.
Variatie
Maak er een hoofdgerecht van door 800 gram asperges en 200 gram kaas te gebruiken. Gebruik half-om-half groene en witte asperges.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
3 g
vet
13 g
Kcal
245