Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade van peultjes, taugé en sesamdressing

Salade van peultjes, taugé en sesamdressing

Salade van peultjes, taugé en sesamdressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g peultjes, afgehaald
  • 2 kleine peren of 1 grote rijpe peer
  • 2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes (blad apart houden voor garnering)
  • 150 g taugé
  • 1 lente-/bosuitje, in smalle ringen
  • voor de sesamdressing:
  • 2 eetl. sojasaus (ketjap manis)
  • 2 theel. sesamolie
  • 1 eetl. bruine basterdsuiker
  • 1 eetl. wittewijnazijn of citroensap
Voorbereiden
Blancheer de peultjes, giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in plakjes. Meng de ingrediënten voor de dressing.
Bereiden
Schep de peultjes, peer, bleekselderij, taugé en bosui door elkaar en serveer de salade overgoten met de sesamdressing. Garneer met bleekselderijblad.

Voedingswaarde

eiwit
3 g
koolhydraten
13 g
vet
3 g
Kcal
90