1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade van watermeloen, druiven en parmaham

Salade van watermeloen, druiven en parmaham

Salade van watermeloen, druiven en parmaham product foto
  • Ingredienten:

  • voor de dressing:
  • 1 theel. scherpe mosterd
  • 1 theel. honing
  • 1 eetl. vers citroensap
  • 2 eetl. milde olijfoliezout en versgemalen peper
  • voor de salade:
  • 1 eetl. olijfolie
  • 4-6 mooie plakken parmaham of prosciutto crudo
  • 4 plakken rijpe watermeloen, zonder pitten
  • 1/2 zakje gemengde babyleafsla
  • 12 blauwe druiven
Voorbereiden
 
Bereiden
Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de olie en bak hier in de parmaham op lage stand krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de watermeloen in gelijke parten. Schep de dressing vlak voor het serveren door de gemengde slablaadjes en verdeel dit over 4 borden. Meng de druiven en meloenpartjes erdoor. Maal er nog wat peper over en serveer direct.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 8 g
  • vet
  • 9 g
  • Kcal
  • 130
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie