Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade van zoete aardappel met feta en koriander

Salade van zoete aardappel met feta en koriander

Salade van zoete aardappel met feta en koriander product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram zoete aardappels, geschild en in blokjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels komijnpoeder (djinten)
  • 2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 eetlepels honing
  • 150 gram gemengde sla
  • 1 lente-/bosui, in ringetjes
  • 1 handje verse koriander, gehakt
  • 75 gram feta
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de aardappels met 1 eet lepel olie, komijn-, korianderpoeder, zout en peper. Rooster de aardappels in de oven in circa 35 minuten goudbruin. Neem uit de oven en laat afkoelen. Klop intussen een dressing van de rest van de olie, de azijn, sjalot en honing. Meng de aardappel met de sla, bosui, dressing en koriander. Verkruimel de feta erboven. Lekker bij de kippenvleugels met honing en sesam (pag. 34).

Voedingswaarde

eiwit
6 g
koolhydraten
61 g
vet
17 g
Kcal
440