1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salami op bruschetta met tomatenboter

Salami op bruschetta met tomatenboter

Salami op bruschetta met tomatenboter product foto
  • Ingredienten:

  • 1 ciabattabrood of stokbrood, in schuine plakken van 2 cm dik
  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • zout en versgemalen peper
  • 150 g salami, in plakken
  • 12 olijven met piment, in plakjes
  • voor de tomatenboter:
  • 100 g boter
  • 8 gedroogde tomaten op olie, gehakt
Voorbereiden
Verwarm de ovengrill voor of gebruik een grillpan. Bestrijk de broodplakjes aan beide kanten met olijfolie gemengd met knoflook, zout en peper. Leg ze naast elkaar op een bakplaat en schuif deze onder de hete ovengrill, of leg het brood in een hete grillpan. Rooster het brood aan beide kanten lichtbruin. Meng de ingrediënten voor de tomatenboter en voeg zout en peper naar smaak toe.
Bereiden
Besmeer de gegrilde broodsnee­tjes met tomatenboter. Verdeel er de plakjes salami over en garneer met plakjes olijven.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 4 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 21 g
  • Kcal
  • 250
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie