In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Saltimbocca van kip met venkel en dragonsaus

Saltimbocca van kip met venkel en dragonsaus

Saltimbocca van kip met venkel en dragonsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 middelgrote venkelknollen
  • 4 enkele kipfilets
  • zout en versgemalen peper
  • 4 plakken coburgerham of serranoham
  • 3 takjes dragon, alleen de blaadjes of 1 theel. gedroogd
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 3 eetl. witte (wijn)azijn
  • 3 eetl. witte wijn
  • 3 eidooiers
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 100 g boter
  • 1 eetl. olieplastic folie
Voorbereiden
Snijd de venkel in vieren en verwijder de stronkjes. Bewaar het mooie venkelgroen. Snijd de kipfilets horizontaal in en vouw ze uit tot een plattere filet. Leg er plastic folie op en druk ze eventueel wat platter met een deegroller. Bestrooi ze rondom met zout en peper en leg er een plakje ham op. Breng ondertussen de dragon, sjalot, azijn en wijn in een pan aan de kook. Laat circa 5 minuten doorkoken en daarna afkoelen. Zeef het azijnmengsel en klop dit samen met de eidooiers au bain-marie luchtig.
Bereiden
Verwarm een eetlepel olie in een hapjespan en bak de venkelstukken rondom aan. Voeg de knoflook toe en bak op een lage stand even mee. Giet een paar eetlepels water bij de venkel en strooi er wat zout en peper over. Laat met het deksel op de pan nog 20 minuten smoren. Smelt de boter in 50 seconden in de magnetron op 800 Watt. Blijf kloppen met een garde tot een gebonden saus ontstaat. Klop de gesmolten boter, van de warmtebron af, er druppelsgewijs door. Breng de saus op smaak met zout en peper en eventueel nog wat verse dragon. Houd de saus afgedekt warm terwijl de kip wordt gebakken. Verwarm een eetlepel olie in de koekenpan en bak de kip om en om in circa 5 minuten per kant. Serveer met de venkel en dragonsaus en bestrooi met venkelgroen.
Variatie
Vervang de dragonsaus door Hollandaise- of Bearnaisesaus (kant-en-klaar) met een scheutje witte wijn.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
4 g
vet
44 g
Kcal
525