Saltimbocca van zalm - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Saltimbocca van zalm

Saltimbocca van zalm

Saltimbocca van zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 zalm(forel)filets (ca. 125 g per stuk)
  • 2 eetlepel citroensap
  • 4 plakken parma- of serranoham
  • 4 verse salieblaadjes
  • 50 gram vloeibaar bakproduct
  • 100 gram mozzarella, in dunne plakken
Bereiden
Dep de visfilets droog en besprenkel ze met citroensap. Bestrooi de vis met zout en versgemalen peper. Leg op elke filet een plak ham met daarop een blaadje salie. Steek vast met een prikker. Verwarm de ovengrill. Verhit het bakproduct in een ovenvaste koekenpan en bak de vis met de salie aan de bovenkant 2 minuten. Verdeel de plakken mozzarella erover en gratineer even onder de hete grill. Maal er voor het serveren een beetje peper over. Lekker met gebakken aardappels en broccoli.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
2 g
vet
34 g
Kcal
445