1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salty fudgeblokjes

Salty fudgeblokjes

Salty fudgeblokjes product foto
  • Ingredienten:

  • 600 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 gram boter
  • 250 milliliter slagroom
  • 1 theelepel grof gemalen (zee)zout
  • bakvorm of ovenschaal (20x30 cm), ingevet en bodem bekleed met bakpapier
  • bakje ijskoud water
Bereiden
Breng alle ingrediënten in een pan met dikke bodem aan de kook en laat circa 20 minuten zachtjes koken. Laat een druppel van het mengsel in koud water vallen. Als je deze druppel daarna tot een balletje kunt kneden, is de fudge goed. Kook anders nog iets langer. Laat het mengsel een paar minuten afkoelen en roer of klop door tot het net zo dik is als pindakaas. Verdeel het fudgemengsel over de bakvorm. Laat verder afkoelen en circa 4 uur drogen tot de fudge stevig wordt. Snijd in repen en daarna in blokjes.Voor ca. 30 stuks
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 180 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 1 g
  • koolhydraten
  • 21 g
  • vet
  • 3 g
  • Kcal
  • 110
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie