Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sambal goreng telor

Sambal goreng telor

Sambal goreng telor product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 gemberwortel (2-3 cm), geraspt
  • 1 eetl. sambal oelek of sambal badjak (1/2 theel. sambal trassi)
  • 1 eetl. goela djawa of bruine (riet)suiker
  • 1-2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 50 g santen (van blok)
  • 250 ml warm water
  • 6 eieren, hardgekookt en gepeld
  • 1 rode peper, in stukjes
Bereiden
Wrijf de ui, knoflook, gember, sambal_oelek, eventueel sambal trassi, goela djawa en olie tot een grove pasta in een vijzel of pureer ze grof in de keukenmachine. Fruit deze pasta op een lage stand. Schep de tomatenpuree erdoor. Los de santen op in het water en voeg deze al roerend toe aan de kruiden. Leg de eieren en rode peper erin en verwarm 10 minuten tot de saus iets is ingekookt. Serveer de eieren in de saus.

Voedingswaarde

eiwit
11 g
koolhydraten
9 g
vet
20 g
Kcal
260