1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sardine-ansjovissalade met knoflookcroutons

Sardine-ansjovissalade met knoflookcroutons

Sardine-ansjovissalade met knoflookcroutons product foto
  • Ingredienten:

  • 1 ciabattabrood, in brede repen
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetl. rodewijnazijn
  • versgemalen peper
  • 1 (rode) ui, in smalle ringen
  • 2 blikjes sardines (250 g), uitgelekt
  • 1 blik ansjovis (125 g), uitgelekt
  • 2 vleestomaten, in partjes
  • 2 eetl. gehakte peterselie
Bereiden
Bestrijk de broodrepen met 2 eetlepels olijfolie waaraan de knoflook is toegevoegd en rooster ze even onder de hete ovengrill. Meng de rest van de olie met rodewijnazijn en peper tot een dressing. Leg de uiringen op de bordjes. Verdeel daarover de sardines, ansjovis en tomatenpartjes. Giet de dressing erover, bestrooid met peterselie en leg de croutons eromheen.voorgerecht of lunchgerecht
Variatie
Vervang de knoflook in de olie door 1 eetlepel groene pesto.
Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 32 g
  • vet
  • 26 g
  • Kcal
  • 440
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie