In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sardine-ansjovissalade met knoflookcroutons

Sardine-ansjovissalade met knoflookcroutons

Sardine-ansjovissalade met knoflookcroutons product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 ciabattabrood, in brede repen
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetl. rodewijnazijn
  • versgemalen peper
  • 1 (rode) ui, in smalle ringen
  • 2 blikjes sardines (250 g), uitgelekt
  • 1 blik ansjovis (125 g), uitgelekt
  • 2 vleestomaten, in partjes
  • 2 eetl. gehakte peterselie
Bereiden
Bestrijk de broodrepen met 2 eetlepels olijfolie waaraan de knoflook is toegevoegd en rooster ze even onder de hete ovengrill. Meng de rest van de olie met rodewijnazijn en peper tot een dressing. Leg de uiringen op de bordjes. Verdeel daarover de sardines, ansjovis en tomatenpartjes. Giet de dressing erover, bestrooid met peterselie en leg de croutons eromheen.voorgerecht of lunchgerecht
Variatie
Vervang de knoflook in de olie door 1 eetlepel groene pesto.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
32 g
vet
26 g
Kcal
440