1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Saté Ajam

Saté Ajam

Saté Ajam product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g kipfilet
  • 3 eetl. ketjap manis
  • zout en versgemalen peper
  • voor de rijst:
  • 200 g rijst
  • 1 theel. kurkuma (geelwortel)
  • voor de atjar ketimoen:
  • 1 komkommer
  • 150-200 ml azijn
  • 3-6 theel. suiker
  • 1 theel. kurkuma (geelwortel)
  • 1 theel. djahépoeder
  • 1 theel. ketoembar
  • 1 theel. djawa
  • paar blaadjes koriander, vers en fijngehakt
  • satéstokjes, van tevoren in water geweekt
Voorbereiden
Snijd de kipfilet in stukjes en marineer zegedurende een kwartier tot een half uur inde ketjap manis, zout en peper. Breng derijst met de kurkuma in een pan met ruimwater aan de kook en laat 12 tot 15 minutenkoken. Halveer de komkommer in delengte en snijd hem in dunne plakjes.Kook de azijn met de suiker en doe degedroogde kruiden erbij. Laat afkoelen envoeg dan de komkommer toe. Laat hetgeheel een kwartier tot een half uur in demarinade staan.
Bereiden
Rijg de kipfilet aan de satéstokjesen bak de saté op de barbecue ofin de grillpan goed gaar. Giet ondertussende rijst af en laat in eengesloten pan nagaren. Schep dekomkommer uit de marinade enstrooi hier verse koriander over.Serveer de saté, de rijst en dekomkommer op een bord meteventueel wat kroepoek.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 34 g
  • koolhydraten
  • 44 g
  • vet
  • 3 g
  • Kcal
  • 335
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie