Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Saté manis daging

Saté manis daging

Saté manis daging product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 sjalotjes of 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1/2 eetl. ketoembar
  • 1/4 theel. djinten
  • 5 eetl. ketjap manis
  • 1 theel. zout
  • 2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie
  • 400 g bieflapjes of biefstuk, in dobbelstenen
  • 50 g pinda's, gehakt
  • 8 satéstokjes
Bereiden
Wrijf de ui, knoflook, ketoembar en djinten fijn in een vijzel of pureer ze grof in de keukenmachine. Voeg ketjap, zout en olie toe en roer tot een marinade. Leg de vleesblokjes er minimaal 15 minuten in. Week de satéstokjes even in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen. Rijg het vlees aan de stokjes. Bewaar de marinade. Verhit de ovengrill of een grillpan en rooster de saté goudbruin. Bestrijk ze eventueel tijdens het roosteren nog eens met de bewaarde marinade.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
11 g
vet
15 g
Kcal
300