1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Saté met mango-muntsaus en gebakken rijst

Saté met mango-muntsaus en gebakken rijst

Saté met mango-muntsaus en gebakken rijst product foto
  • Ingredienten:

  • voor de saté:
  • 300 g varkenshaas, in dobbelsteentjes
  • zout en versgemalen peper
  • 1/2 theel. kerriepoeder
  • 3 eetl. arachideolie of wokolie
  • 3 spiesen of satéprikkers
  • voor de mangosaus:
  • 1 mango, geschild, in stukjes
  • 1 sinaasappel, geperst
  • 1 eetl. honing
  • 125 ml kookroom of kokosmelk
  • 1 eetl. gehakte verse munt
  • voor de gebakken rijst:
  • 3 eetl. wokolie
  • 200 g diepvries doperwten
  • 300 g gekookte rijst
  • 200 g geraspte wortel
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout, peper en kerriepoeder en meng de olie erdoor. Rijg de vleesblokjes aan de spiesen. Verwarm voor de mangosaus de mangostukjes met sinaasappelsap, honing en kookroom. Pureer de saus en schep de munt erdoor. Houd de saus warm zonder te koken. Verhit een grillpan of koekenpan en rooster hierin de saté 8 minuten. Keer regelmatig om. Verhit intussen voor de gebakken rijst de olie in een wok. Giet heet water over de doperwten en laat goed uitlekken. Roerbak de rijst met doperwten en wortel 8 minuten. Serveer de rijst met de saté en de saus.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
3
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 32 g
  • koolhydraten
  • 66 g
  • vet
  • 27 g
  • Kcal
  • 655
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie