Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Saté met mango-muntsaus en gebakken rijst

Saté met mango-muntsaus en gebakken rijst

Saté met mango-muntsaus en gebakken rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
3

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de saté:
  • 300 g varkenshaas, in dobbelsteentjes
  • zout en versgemalen peper
  • 1/2 theel. kerriepoeder
  • 3 eetl. arachideolie of wokolie
  • 3 spiesen of satéprikkers
  • voor de mangosaus:
  • 1 mango, geschild, in stukjes
  • 1 sinaasappel, geperst
  • 1 eetl. honing
  • 125 ml kookroom of kokosmelk
  • 1 eetl. gehakte verse munt
  • voor de gebakken rijst:
  • 3 eetl. wokolie
  • 200 g diepvries doperwten
  • 300 g gekookte rijst
  • 200 g geraspte wortel
Bereiden
Bestrooi het vlees met zout, peper en kerriepoeder en meng de olie erdoor. Rijg de vleesblokjes aan de spiesen. Verwarm voor de mangosaus de mangostukjes met sinaasappelsap, honing en kookroom. Pureer de saus en schep de munt erdoor. Houd de saus warm zonder te koken. Verhit een grillpan of koekenpan en rooster hierin de saté 8 minuten. Keer regelmatig om. Verhit intussen voor de gebakken rijst de olie in een wok. Giet heet water over de doperwten en laat goed uitlekken. Roerbak de rijst met doperwten en wortel 8 minuten. Serveer de rijst met de saté en de saus.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
66 g
vet
27 g
Kcal
655