Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Saté

Saté

Saté product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
6

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g varkenshaas, in stukjes van 2 cm
  • 500 g kipfilets, in stukjes van 2 cm
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringen
  • 1/2 komkommer, in reepjes
  • 75 g ijsbergsla, in repen
  • 2 eetl. verse koriander, grof gehakt
  • voor de marinade:
  • 1 ui, zeer fijn gehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 2 eetl. gemalen koriander
  • 2 eetl. bruine suiker
  • 2 theel. sambal oelek
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 2 eetl. citroensap of limoensap
  • 4 eetl. (arachide)olie
  • voor de satésaus:
  • helft van de overgebleven marinade
  • 200 g pindakaas met stukjes noot
  • 60 ml water
  • 200 ml kokosmelksatéstokjes, 1 uur geweekt in koud water
Voorbereiden
Schep varkenshaas en kip elk in een aparte kom. Meng de ingrediënten voor de marinade, verdeel de helft van de marinade over de kommen en schep het vlees erdoor. Zet de rest van de marinade apart voor de satésaus. Laat het vlees minstens 2 uur in de koelkast marineren. Rijg aan elk stokje 3 stukjes vlees. Bereid de barbecue voor. Meng lente-/ bosui, komkommer, sla en koriander en schep dit op een schaal.
Bereiden
Leg de satéstokjes op het rooster en gril de saté onder regelmatig keren bruin en gaar in 5-6 minuten per kant. Leg ze op de schaal met groenten. Voeg aan de rest van de marinade de pindakaas, water en kokosmelk toe en breng het geheel al roerend tot tegen de kook aan, zodat het een gebonden saus wordt. Serveer met witte rijst of stokbrood.Bereidingstijd is 30 minuten, exclusief marineertijd

Voedingswaarde

eiwit
48 g
koolhydraten
13 g
vet
33 g
Kcal
545