1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Saucijsjes met bonensalade

Saucijsjes met bonensalade

Saucijsjes met bonensalade product foto
  • Ingredienten:

  • 4 saucijsjes
  • 2 eetlepels vloeibaar bakproduct of arachideolie
  • 1 pot of blik (ca. 400 g) witte bonen
  • 1 blik (ca. 400 g) rode bonen
  • 1 pot of blik (ca. 200 g) mais
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
  • 200 gram chorizo of salami, in smalle reepjes
  • grof bruinbrood
  • Voor de dressing:
  • 100 milliliter arachide- of olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel Mexicaanse kruiden of
  • 1 theelepel chilipoeder
Bereiden
Bestrooi de saucijsjes met zout en peper en prik ze hier en daar in. Verhit het bakproduct en bak hierin de saucijsjes in 6-8 minuten rondom bruin en gaar. Giet alle bonen en mais af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Schep de ui, bleekselderij en chorizo erdoor. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door het bonenmengsel. Serveer de bonensalade met de saucijsjes en bruin (stok)brood.
Variatie
Neem in plaats van saucijsjes slavinken of gehaktschnitzels.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 48 g
  • koolhydraten
  • 63 g
  • vet
  • 53 g
  • Kcal
  • 955
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie