1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Savooiekoolrolletjes

Savooiekoolrolletjes

Savooiekoolrolletjes product foto
  • Ingredienten:

  • 8 grote koolbladeren
  • zout en versgemalen peper
  • 100 g couscous
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 sjalotje of kleine ui, gesnipperd
  • 1/2 theel. chilipoeder
  • 100 g kastanjechampignons, gehakt
  • 1 eetl. blanke amandelen, grof gehakt
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Kook de koolbladeren met zout 2 minuten. Spoel ze met koud water af in een vergiet. Wel de couscous. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg chilipoeder, zout, peper, kastanjechampignons en amandelen toe en roerbak 2 minuten. Schep de couscous erdoor. Leg de koolbladeren naast elkaar en dep ze droog. Snijd eventueel harde nerven weg maar laat de bladeren heel. Verdeel het couscousmengsel over het midden van de bladeren. Vouw de zijkanten van de kool naar binnen en vorm rolletjes. Leg ze met de naad naar beneden in een ingevette ovenschaal. Zet ze afgedekt 15 minuten in het midden van de oven.
Variatie
• Vervang chilipoeder door een mespuntje cayennepeper.• Neem in plaats van savooiekool groene kool of spitskool.
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 5 g
  • koolhydraten
  • 20 g
  • vet
  • 10 g
  • Kcal
  • 195
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie