Schnitzel met citroenbotersaus en paprika-aardappelen - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Schnitzel met citroenbotersaus en paprika-aardappelen

Schnitzel met citroenbotersaus en paprika-aardappelen

Schnitzel met citroenbotersaus en paprika-aardappelen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 ongepaneerde varkensschnitzels
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetl. bloem
  • 450 g kant-en-klare gesneden aardappelparten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 3 eetl. olijfolie
  • 50 g koude boter
  • rasp en sap van 1/2 citroen
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • schijfjes citroen ter garnering
Bereiden
Sla de schnitzels eventueel nog wat platter met een deegroller of vleeshamer en bestrooi ze rondom met zout en peper. Bestuif ze met bloem. Verwarm de oven voor op 220°C. Vermeng de aardappelparten met de knoflook, paprikapoeder en 2 eetlepels van de olijfolie, zout en peper. Spreid uit over een bakplaat. Bak de aardappels hoog in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Verwarm ondertussen een eetlepel van de boter met de rest van de olijfolie op hoge stand in een grote koekenpan en bak de schnitzels om en om bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de boter en citroenrasp en -sap aan het bakvet toe en laat het langzaam al roerend op lage stand smelten. Leg de schnitzels terug in de saus en laat nog enkele minuten mee warmen. Neem de aardappelparten uit de oven en bestrooi ze met peterselie. Serveer de schnitzels met een lepel saus en de aardappelparten en citroenschijfjes.

Voedingswaarde

eiwit
31 g
koolhydraten
26 g
vet
25 g
Kcal
455