Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Schnitzel met kaaskorstje

Schnitzel met kaaskorstje

Schnitzel met kaaskorstje product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 varkensschnitzel of kalfsschnitzels van ca. 150 g
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetl. bloem
  • 100 g paneermeel
  • 100 g geraspte Parmezaanse, Gruyère of belegen kaas
  • 2 eieren
  • 4 eetl. vloeibaar bakproduct
  • 2 eetl. olie
  • vershoudfolie
Bereiden
Sla de schnitzels met behulp van de achterkant van een koekenpan of vleeshamer onder een stuk vershoudfolie extra plat. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper en bestuif met bloem. Vermeng op een groot bord het paneermeel met de kaas en klop in een ander groot bord de eieren los. Haal de schnitzels eerst door het ei en dan door de paneer. Schud overtollig paneer weg en herhaal deze handelingen. Laat de schnitzels bij voorkeur 30 minuten opstijven in de koelkast. Verwarm het bakproduct met de olie in een grote koekenpan en bak de schnitzels per twee om en om bruin en krokant. Houd eventueel warm in een matig warme oven terwijl u de andere schnitzels bakt.+30 minuten opstijven.

Voedingswaarde

eiwit
51 g
koolhydraten
22 g
vet
34 g
Kcal
600