In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Schnitzelrolletje gevuld met ansjovis, kappertjes en tonijnmayonaise

Schnitzelrolletje gevuld met ansjovis, kappertjes en tonijnmayonaise

Schnitzelrolletje gevuld met ansjovis, kappertjes en tonijnmayonaise product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 kalfsschnitzels of varkensschnitzels, ongepaneerd
  • zout en versgemalen peper
  • 1 blikje ansjovisfiletrolletjes met kappertjes
  • 50 g rucola
  • ca. 3 eetl. olijfolie
  • 1 blikje tonijn op water, uitgelekt
  • 3 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. citroensap
  • prikker of vleestouw
Bereiden
Dep de schnitzels goed droog met keuken-papier en bestrooi ze aan een kant met zout en peper. Leg ze met de ongekruide kant naar boven. Prak de ansjovisrolletjes met kappertjes fijn en verdeel deze pasta over de schnitzels. Leg er een bergje rucola op en rol de schnitzels strak op. Maak ze vast met een prikker of met wat vleestouw. Verwarm de olie en bak hierin de rolletjes rondom in circa 10 minuten tot de binnenkant gaar is. Pureer ondertussen de tonijn met de mayonaise en citroensap tot een gladde saus en breng op smaak met zout en peper. Leg op elk bord een bergje rucola. Snijd de rolletjes in dikke plakken en verdeel ze over de sla. Giet de tonijnmayonaise erbij. Lekker met pasta of versgebakken brood.
Variatie
Vervang de ansjovisrolletjes door 1 blikje ansjovisfilet en 1 eetlepel kappertjes.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
1 g
vet
25 g
Kcal
385