Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Schnitzelrolletjes met sla en ovenaardappels

Schnitzelrolletjes met sla en ovenaardappels

Schnitzelrolletjes met sla en ovenaardappels product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kilogram aardappelen geschildof schoongeboend, in parten
  • 6 eetlepel olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn of 1 eetl. gedroogd
  • 4 ongepaneerde schnitzels
  • 100 gram bacon of ontbijtspek
  • 1 kropje botersla blad iets kleiner gescheurd
  • 1 bosje radijs of 2 vleestomaten, in plakjes of partjes
  • slasaus
  • 1 citroen in partjes
  • vershoudfolie
  • 8 spiesen of satéstokjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de aardappelen over een bakplaat. Sprenkel er 4 eetlepels olijfolie over en bestrooi ze met zout en rozemarijn. Bak de aardappelen in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Schep ze een keer om. Halveer de schnitzels in de lengte en snijd ze nog een keer dwars door. Sla ze onder vershoudfolie een beetje platter. Bestrooi ze met peper. Halveer de bacon in de lengte en leg op elke schnitzel een plakje. Rol op en steek 2 rolletjes met een beetje tussenruimte aan elke spies. Verhit de rest van de olijfolie en bak de spiesjes 4 minuten per kant. Meng de sla met de radijs en slasaus. Serveer de spiesen met citroenparten, de aardappelen en de sla.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
46 g
vet
38 g
Kcal
660