Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Schnitzels met studentenhaver en rijst

Schnitzels met studentenhaver en rijst

Schnitzels met studentenhaver en rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
  • 4 ongepaneerde varkensschnitzels, in brede repen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 gram studentenhaver
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 350 milliliter vleesbouillon
  • 350 gram diepvriesdoperwten
  • 250 milliliter volle yoghurt
  • handje gehakte koriander of (platte) peterselie
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin de schnitzelrepen in 3-4 minuten goudbruin. Bak de ui kort mee. Schep het vlees en de ui uit de pan. Rooster de studentenhaver kort in het bakvet. Bestrooi met de bloem en kerrie en bak omscheppend 2-3 minuten. Blus af met de bouillon en breng aan de kook. Voeg de doperwten en het vlees toe. Kook 3-4 minuten zachtjes en roer regelmatig. Roer de yoghurt erdoor en verwarm zonder te koken. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de koriander. Lekker met witte rijst of Turks brood.
Variatie
Vervang de schnitzels door shoarmavlees en laat de kerrie weg.

Voedingswaarde

eiwit
40 g
koolhydraten
34 g
vet
24 g
Kcal
530