1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Schouderkarbonade met appel-uiensaus

Schouderkarbonade met appel-uiensaus

Schouderkarbonade met appel-uiensaus product foto
  • Ingredienten:

  • 4 schouderkarbonades
  • 75 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 3 uien grof gesnipperd
  • 1 flesje donker bier
  • 250 milliliter vleesbouillon
  • 2 appels
  • 2 eetlepel bruine basterdsuiker
  • mespuntje gemalen nootmuskaat
  • 1 eetlepel maizena of allesbinder
Bereiden
Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit de helft van de boter en bak hierin de karbonades rondom goudbruin. Voeg de uien toe en bak ze 3 minuten mee. Giet het bier en de bouillon erbij en stoof met deksel 25 minuten. Boor de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in plakken. Meng de suiker met de nootmuskaat en bestrooi de appelplakken ermee. Verhit de rest van de boter en bak de appelplakken lichtbruin. Schep de karbonades uit de pan. Bind het stoofvocht met aangelengde maïzena of allesbinder tot een saus. Serveer het vlees met de saus erover en leg de appelplakken erop. Lekker met stamppot rauwe andijvie.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 26 g
  • vet
  • 32 g
  • Kcal
  • 510
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie