Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Schouderkarbonade met appel-uiensaus

Schouderkarbonade met appel-uiensaus

Schouderkarbonade met appel-uiensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 schouderkarbonades
  • 75 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • 3 uien grof gesnipperd
  • 1 flesje donker bier
  • 250 milliliter vleesbouillon
  • 2 appels
  • 2 eetlepel bruine basterdsuiker
  • mespuntje gemalen nootmuskaat
  • 1 eetlepel maizena of allesbinder
Bereiden
Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit de helft van de boter en bak hierin de karbonades rondom goudbruin. Voeg de uien toe en bak ze 3 minuten mee. Giet het bier en de bouillon erbij en stoof met deksel 25 minuten. Boor de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in plakken. Meng de suiker met de nootmuskaat en bestrooi de appelplakken ermee. Verhit de rest van de boter en bak de appelplakken lichtbruin. Schep de karbonades uit de pan. Bind het stoofvocht met aangelengde maïzena of allesbinder tot een saus. Serveer het vlees met de saus erover en leg de appelplakken erop. Lekker met stamppot rauwe andijvie.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
26 g
vet
32 g
Kcal
510