Schouderkarbonade met courgettegratin en kruidenmosterd - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Schouderkarbonade met courgettegratin en kruidenmosterd

Schouderkarbonade met courgettegratin en kruidenmosterd

Schouderkarbonade met courgettegratin en kruidenmosterd product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 schouderkarbonades
  • zout en versgemalen peper
  • 500 g vastkokende aardappelen, geschild, in dikke plakken
  • 500 g courgette, in dikke plakken
  • 1 citroen
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetl. gehakte bieslook of peterselie
  • 2 eetl. (grove) mosterd
  • 1 lage ovenschaal, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi het vlees met zout en peper. Kook de aardappelen 5 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Leg de aardappel- en courgetteplakken dakpansgewijs in de ovenschaal. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Meng 4 eetlepels olijfolie met zout, peper, knoflook, 1 theelepel citroenrasp en 1 eetlepel citroensap. Bestrijk de aardappelen en courgettes met dit mengsel. Giet de rest eroverheen. Zet de schaal 15-20 minuten in het midden van de oven. Bak de karbonades in de rest van de olie aan beide kanten goudbruin. Voeg een klein scheutje water toe en laat ze 5 minuten garen. Meng 1 eetlepel citroensap en de bieslook of peterselie door de mosterd. Serveer het vlees met de mosterd en de courgettegratin.

Voedingswaarde

eiwit
34 g
koolhydraten
31 g
vet
44 g
Kcal
660