Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Schouderkarbonade met sjalotten en gebakken witlof

Schouderkarbonade met sjalotten en gebakken witlof

Schouderkarbonade met sjalotten en gebakken witlof product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 16 sjalotjes
  • 50 g boter of vloeibaar bakproduct
  • 1 eetl. arachideolie
  • 4 schouderkarbonades
  • zout en versgemalen peper
  • 2 laurierblaadjes
  • 200 ml witte wijn of vleesbouillon
  • voor de gebakken witlof:
  • 8 kleine struikjes witlof
  • 75 g boter
  • 2 eetl. suiker
  • 1 eetl. balsamicoazijn
Bereiden
Pel de sjalotjes en halveer ze. Verhit de helft van de boter met de olie en fruit hierin de sjalotten lichtbruin. Schep ze uit de pan. Bestrooi het vlees met zout en peper. Voeg de rest van de boter bij het bakvet en bak de karbonades hierin goudbruin. Voeg de sjalotten, laurierblaadjes en wijn of bouillon toe. Breng aan de kook en stoof daarna met deksel 20 minuten. Verwijder de laurierblaadjes. Halveer intussen de struikjes witlof in de lengte. Smelt de boter, leg het witlof erin en bestrooi de struikjes met de suiker. Bak het lof aan beide kanten in circa 4 minuten per kant goudbruin en beetgaar. Sprenkel de balsamico-azijn erover. Serveer het vlees met de witlof en gekookte krieltjes of aardappelpuree.

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
19 g
vet
46 g
Kcal
600