Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Schuimomelet met gruyere

Schuimomelet met gruyere

Schuimomelet met gruyere product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 6 eieren gesplitst
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 2 eetlepel bieslook
  • 100 gram gruyere geraspt
  • 1 eetlepel boter
Bereiden
Klop de eidooiers met versgemalen peper en paprikapoeder los. Klop de bieslook en de helft van de kaas erdoorheen. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een schone kom. Schep de eiwitten rustig door het kaasmengsel. Verhit de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Giet het kaasmengsel erin en laat met het deksel op de pan in circa 8 minuten garen op een lage stand. Bestrooi met de rest van de kaas en klap de omelet voorzichtig dubbel. Laat de omelet nog 1 minuut in de pan liggen zodat de kaas goed smelt. Laat de omelet op een bord glijden en snijd in stukken.

Voedingswaarde

eiwit
17 g
koolhydraten
2 g
vet
19 g
Kcal
250