Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Schuimomelet met kastanjechampignons en rode ui

Schuimomelet met kastanjechampignons en rode ui

Schuimomelet met kastanjechampignons en rode ui product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 eetlepel vloeibaar bakproduct
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 2 takje tijm, blaadjes geritst of gedroogde tijm
  • 250 gram kastanjechampignons schoongeveegd en in plakjes
  • 6 eieren gesplitst
  • 4 bosuitjes in ringetjes
Bereiden
Verwarm het bakproduct en fruit de uiringen circa 4 minuten. Voeg de tijm en champignons toe en roerbak nog enkele minuten. Bestrooi met zout en peper en zet apart. Klop de eigelen in een grote kom los met een paar eetlepels water en Schuimomelet bakken Zie pag. 95 schep daar de uiringen, champignons en bosuitjes doorheen. Klop in een andere kom de eiwitten stijf met wat zout (dit gaat heel snel met een elektrische mixer) en schep dit voorzichtig door het mengsel. Giet deze massa terug in dezelfde koekenpan en laat op lage stand met het deksel op de pan langzaam garen in circa 5 minuten. Draai de omelet om met behulp van een plat bord en laat nog 5 minuten garen. Snijd de omelet in 4 punten en serveer direct. Lekker met een salade en aardappelen uit de oven als hoofdgerecht en met wat brood als lunchgerecht.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
3 g
vet
15 g
Kcal
195