1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Schupfnudeln met zuurkool

Schupfnudeln met zuurkool

Schupfnudeln met zuurkool product foto
  • Ingredienten:

  • 400 gram aardappels geschild
  • 400 gram bloem
  • 1 ei losgeklopt
  • nootmuskaat
  • 75 gram boter of vloeibaar bakproduct
  • arachide- of zonnebloemolie
  • 500 gram zuurkool uitgelekt
  • 150 gram magere gerookte spekblokjes
Voorbereiden
Kook de aardappels en giet ze af. Meng 1/2 theelepel zout door de bloem. Stamp de gekookte aardappels of druk ze door een pureeknijper. Voeg de puree met het ei en eventueel een snufje nootmuskaat bij de bloem en kneed er met een vochtige hand een stevig deeg van. Vorm er balletjes van en rol ze op een bebloemd werkblad tot worstjes zo dik en zo lang als een vinger.
Bereiden
Breng in een grote pan water aan de kook en voeg een beetje zout toe. Kook de noedels in het water. Als ze na 1-2 minuten boven komen drijven zijn ze gaar. Neem de noedels met een schuimspaan uit de pan. Leg ze naast elkaar op een plank, laat ze een beetje drogen of dep ze droog met keukenpapier. Verhit de boter in een grote pan en bak de noedels lichtbruin. Neem ze uit de pan en zet ze apart. Voeg de zuurkool en spekblokjes toe aan het bakvet en bak circa 10 minuten. Voeg eventueel nog een beetje olie toe. Voeg de noedels toe en verwarm ze. Breng op smaak met zout en peper.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 22 g
  • koolhydraten
  • 91 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 695
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie