Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Schwarzwälder trifle

Schwarzwälder trifle

Schwarzwälder trifle product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 150 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 potten kersen zonder pit (ca. 700 ml per stuk)
  • 2 chocoladecakes, in dunne plakken
  • 50 ml kirsch
  • 1 pot kersenjam
  • 400 gr kant-en-klare chocolademousse
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 theel. kaneelpoeder
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr pure chocolade, geschaafd
  • vierkante of ronde (glazen) hogere schaal
Bereiden
Giet de kersen af. Beleg de bodem van de schaal met plakjes cake. Besprenkel de kersen met de kirsch en verdeel ze over de cake in de schaal. Smeer tussen de overige plakjes cake een laag kersenjam en leg de cake op de kersen. Verdeel vervolgens de chocolademousse over de cake, leg er nog een laag zake op en zet de schaal circa 2 uur (of een dag van tevoren) afgedekt in de koelkast. Klop de slagroom met de vanillesuiker en kaneel lobbig en spatel de mascarpone erdoor. Verdeel deze room over de trifle en strijk glad met de achterkant van een vochtige lepel. Garneer met de geschaafde chocolade.
Variatie
Vervang de kirsch door bessenlikeur, 25 ml bosvruchtensiroop of wat sap van de kersen.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
126 g
vet
58 g
Kcal
1105