1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Schweinebraten (Duitsland)

Schweinebraten (Duitsland)

Schweinebraten (Duitsland) product foto
  • Ingredienten:

  • 700 gram beenham
  • half flesje bier
  • 4 eetlepel olie
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 2 teentje knoflook
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • dikke plak knolselderij,  geschild en in stukken
  • zout en versgemalen peper
Voorbereiden
Leg de ham in een schaal of braadslede en voeg de ingrediënten van de marinade toe. Schep even om en laat afgedekt een paar uur of een nachtje in de koelkast intrekken. 
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Voeg aan de marinade het bier toe. Bestrooi het vlees met zout en peper. Zet de schaal in de oven en laat het vlees in circa 40 minuten garen. Neem het vlees uit de oven en snijd het in stukken. Serveer met de (eventueel gezeefde) saus.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 38 g
  • koolhydraten
  • 4 g
  • vet
  • 31 g
  • Kcal
  • 455
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie