Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Schweinebraten (Duitsland)

Schweinebraten (Duitsland)

Schweinebraten (Duitsland) product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 700 gram beenham
  • half flesje bier
  • 4 eetlepel olie
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 2 teentje knoflook
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • dikke plak knolselderij,  geschild en in stukken
  • zout en versgemalen peper
Voorbereiden
Leg de ham in een schaal of braadslede en voeg de ingrediënten van de marinade toe. Schep even om en laat afgedekt een paar uur of een nachtje in de koelkast intrekken. 
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160°C. Voeg aan de marinade het bier toe. Bestrooi het vlees met zout en peper. Zet de schaal in de oven en laat het vlees in circa 40 minuten garen. Neem het vlees uit de oven en snijd het in stukken. Serveer met de (eventueel gezeefde) saus.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
4 g
vet
31 g
Kcal
455