1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Scones met gedroogd fruit

Scones met gedroogd fruit

Scones met gedroogd fruit product foto
  • Ingredienten:

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram (lichtbruine) basterdsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram koude boter, in kleine blokjes
  • 75 gram gemengd gedroogd fruit (abrikoos, dadels, rozijnen), in kleine stukjes
  • 125 milliliter yoghurt
  • bloem om te bestuiven
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het bakmeel met de suiker, bakpoeder en een snuf zout en wrijf de boter er met een koele hand doorheen. Kneed de stukjes fruit en de yoghurt er goed door tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er met een glaasje rondjes uit. Leg de rondjes op de bakplaat en bak de scones in 10-15 minuten lichtbruin en gaar. Serveer warm. Lekker met slagroom of roomkaas en jam.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 8 g
  • koolhydraten
  • 62 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 385
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie