Scones met gedroogd fruit - Recepten
Wij roepen de PLUS Mini saucijzenbroodjes met houdbaarheidsdatum 10-11-2019 terug.
Lees meer Verberg deze melding

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Scones met gedroogd fruit

Scones met gedroogd fruit

Scones met gedroogd fruit product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetl. suiker
  • snuf zout
  • 30 g boter, in blokjes
  • 50 g kleingesneden gedroogde cranberries en/of abrikozen
  • 125 ml melk of karnemelk (Melkan)
  • 125 ml water
  • bloembakpapier en uitsteekvormpjes; rond, ovaal, ster of driehoek
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Kneed het zelfrijzend bakmeel met suiker, zout, boter en vruchtjes snel tot een korrelig geheel. Vermeng de melk met het water en giet dit bij het bakmeel. Roer en kneed snel tot een zacht deeg. Het deeg hoeft niet lang gekneed te worden anders worden de scones taai en droog. Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot een lap van 2 cm dik en snijd of druk er vormpjes uit. Leg de vormpjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de scones met een kwastje met melk. Bak de scones in 10 à 15 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen tot lauwwarm.
Variatie
Als u de suiker en vruchtjes weglaat en vervangt door geraspte kaas of fijngesneden ham heeft u hartige scones, lekker met roomkaas.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
67 g
vet
7 g
Kcal
375