Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Scones van zoete aardappel met paddenstoelen

Scones van zoete aardappel met paddenstoelen

Scones van zoete aardappel met paddenstoelen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 gram zoete aardappel of biet geschild en in blokjes
  • 150 gram zelfrijzende bakmeel
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn en provencaalse kruiden
  • 150 milliliter melk
  • 50 gram gesmolten zoute boter
  • 100 gram cheddarkaas of brie in 8 kleine blokjes
  • 4 takjes tijm
  • 100 milliliter slagroom lobbig geklopt met een snufje zout
  • 1 eetlepel boter
  • 2 sjalotten in partjes
  • 2 teenjes knoflook
  • 400 gram gemengde paddenstoelen schoongeveegd, in grove stukken
  • 1 bosje krulpeterselie gewassen en gedroogd
  • 100 milliliter arachideolie
  • bakplaat met bakpapier
  • keukenpapier
Voorbereiden
Zet de aardappelblokjes op met water en zout en kook ze gaar. Giet af en pureer. Laat afkoelen. Zeef het bakmeel met het bakpoeder en voeg een flinke snuf versgemalen peper, een snuf nootmuskaat en de gedroogde kruiden toe. Klop in een andere kom de melk met de boter door elkaar en roer de aardappelpuree erdoor. Voeg het gekruide bakmeel toe en kneed tot een soepel deeg. Dek af en laat even rusten.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg uit tot een lap van 1,5 cm dik en snijd of steek er 8 gelijke ruiten of cirkels uit. Leg ze op de bakplaat, steek in elke scone een blokje kaas en leg er wat tijm op. Bak de scones in de oven in circa 15 minuten bruin en gaar. Verhit voor de topping de boter en fruit hierin de sjalotten een paar minuten op een lage stand. Voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak een paar minuten op middelhoge stand. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Verhit intussen de olie in een hoge pan, verdeel de peterselie in kleine roosjes en frituur deze heel kort. Schep de peterselie uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
39 g
vet
36 g
Kcal
555