1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Scottiglia

Scottiglia

Scottiglia product foto
  • Ingredienten:

  • 3 eetl. olijfolie
  • 4 kippenpoten of kipkarbonades
  • 1 ui, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 gedroogd rood pepertje of mespunt cayennepeper
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 stengel bleekselderij, in stukjes
  • 1 winterwortel, in stukjes
  • sap van 1/2 citroen
  • 100 ml rode wijn
  • 400 g gepelde tomaten (blik)
  • 1 vleesbouilon of kippenbouillonblokje
  • 1/2 bosje (platte) peterselie, gehakt
  • 8 basilicumblaadjes
Bereiden
Verhit de olijfolie en bak hierin de kip aan beide kanten goudbruin. Schep de kip uit de pan. Fruit de ui, knoflook, peper en tomatenpuree in het bakvet. Voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak 5 minuten mee. Voeg de kip en citroensap en na 5 minuten de rode wijn toe en laat 10 minuten inkoken. Voeg daarna de tomaten met sap en het bouillonblokje toe, roer goed en laat het geheel 30 tot 40 minuten stoven. Verwijder voor het serveren het pepertje en voeg de peterselie toe. Garneer met basilicumblaadjes. + 40 minuten stooftijd
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 30 g
  • koolhydraten
  • 11 g
  • vet
  • 36 g
  • Kcal
  • 500
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie