In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Scottish eggs

Scottish eggs

Scottish eggs product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 35 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 5 eieren
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 5 sneetjes witbrood zonder korst, fijnverkruimeld
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 rode paprika zonder zaadjes, in miniblokjes
  • mespuntje gemalen nootmuskaat
  • 6 eetlepels paneermeel
  • 25 gram boter
  • 3 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
Bereiden
Kook 4 eieren circa 8 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Klop het laatste ei los met 1 eetlepel water. Kneed het gehakt met het losgeklopte ei, het broodkruim, de kaas, paprika, nootmuskaat, zout en peper. Bekleed elk ei met een laagje gehakt. Druk goed aan en rol de ballen door het paneermeel. Verhit de boter en de olie in een pan en bak de ballen rustig goudbruin. Voeg een klein scheutje water toe en gaar zachtjes in circa 15 minuten. Serveer de Scottisch eggs gehalveerd. Lekker als hoofdgerecht met gebakken aardappels en sperziebonen.

Voedingswaarde

eiwit
42 g
koolhydraten
31 g
vet
51 g
Kcal
755