Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Selderijblini’s met geroosterde groenten en kruidenroom

Selderijblini’s met geroosterde groenten en kruidenroom

Selderijblini’s met geroosterde groenten en kruidenroom product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 aubergines, in dunne plakken
  • zout
  • 250 g aardappels, geschild, in blokjes
  • 150 g knolselderij, geschild, in blokjes
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 vleestomaten, in dunne plakken
  • 2 eetl. bloem
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 200 g demi crème fraîche (Melkan)
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 2 eetl. gehakte walnoten of pijnboompitten
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 120°C. Bestrooi de aubergineplakken met zout. Kook de aardappel en knolselderij met zout samen gaar in circa 15 minuten. Stamp deze groenten fijn en zet dit apart.
Bereiden
Dep de aubergineplakken droog. Verhit een grillpan. Bestrijk deze met olijfolie en rooster de aubergine aan beide kanten. Schep ze uit de pan en houd ze warm in de oven. Doe hetzelfde met de tomaten. Meng de bloem, 1 eetlepel peterselie, de eieren en eiwitten en 1 eetlepel crème fraîche door de gestampte aardappel en knolselderij zodat een stevig beslag ontstaat (verdun eventueel met een scheutje melk als het te stijf is). Verhit olijfolie in een grote koekenpan. Schep hierin kleine hoopjes beslag van circa 6 cm Ø. Bak de blini’s 3 minuten per kant zodat ze krokant zijn. Maak op 4 borden stapeltjes van blini’s met daartussen aubergine en tomaat. Strooi de feta er overheen. Meng de rest van de peterselie door de rest van de crème fraîche. Rooster de noten of pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Strooi ze over de borden en schep de kruidenroom in toeven op of naast de groentestapeltjes.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
25 g
vet
37 g
Kcal
505