Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Selderijsalade met rookvlees en kruidenmayonaise

Selderijsalade met rookvlees en kruidenmayonaise

Selderijsalade met rookvlees en kruidenmayonaise product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 knolselderij, geschild, in smalle reepjes
  • 1 citroen, gehalveerd
  • 1 bosje radijs
  • 200 milliliter mayonaise
  • 50 milliliter kookroom of melk
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)
  • 1 eetlepel gehakte dille of dragon
  • 1 eetlepel gehakte (platte) peterselie
  • 1 krop (eikenblad)sla
  • 150 gram rookvlees
Bereiden
Leg de knolselderijreepjes in een kom met koud water en knijp de citroen erboven uit. Maak de radijsjes schoon en bewaar het loof. Snijd de radijsjes in plakjes of partjes. Meng de mayonaise met de room, mierikswortel, dille, peterselie, zout en peper. Meng de eikenbladsla met het radijsloof en verdeel over 4 borden. Giet de knolselderij af, dep droog en schep met de radijsjes over de sla. Besprenkel met de helft van de kruidenmayonaise. Garneer met roosjes rookvlees en verdeel de rest van de mayonaise over de salade.
Variatie
Vervang het rookvlees door rosbief.

Voedingswaarde

eiwit
12 g
koolhydraten
11 g
vet
39 g
Kcal
460