1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Semifreddo di parmigiano con salsa di barbabietole (semifreddo van parmezaan met bietensalsa)

Semifreddo di parmigiano con salsa di barbabietole (semifreddo van parmezaan met bietensalsa)

Semifreddo di parmigiano con salsa di barbabietole (semifreddo van parmezaan met bietensalsa) product foto
  • Ingredienten:

  • voor de semifreddo:
  • 150 gram ricotta
  • 150 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • voor de bietensalsa:
  • 1 gekookte biet, ontveld, in kleine blokjes
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
Voorbereiden
Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel een snuf zout. Schep de kaas in een afsluitbare bak en zet minimaal 1 uur in de diepvries.
Bereiden
Schep de biet om met de kappertjes, balsamico, honing en wat tijm. Bewaar wat tijm om te garneren. Breng op smaak met zout en peper en zet tot gebruik in de koelkast. Schep op elk bord een lepel van de salsa en maak met behulp van 2 vochtige lepels 4 mooie bollen van het bevroren kaasmengsel. Leg ze op of naast de salsa en bestrooi met de overige tijm.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 80 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 18 g
  • koolhydraten
  • 4 g
  • vet
  • 15 g
  • Kcal
  • 225
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie