Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Semifreddo di parmigiano con salsa di barbabietole (semifreddo van parmezaan met bietensalsa)

Semifreddo di parmigiano con salsa di barbabietole (semifreddo van parmezaan met bietensalsa)

Semifreddo di parmigiano con salsa di barbabietole (semifreddo van parmezaan met bietensalsa) product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 80 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • voor de semifreddo:
  • 150 gram ricotta
  • 150 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • voor de bietensalsa:
  • 1 gekookte biet, ontveld, in kleine blokjes
  • 1 theelepel kappertjes
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
Voorbereiden
Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel een snuf zout. Schep de kaas in een afsluitbare bak en zet minimaal 1 uur in de diepvries.
Bereiden
Schep de biet om met de kappertjes, balsamico, honing en wat tijm. Bewaar wat tijm om te garneren. Breng op smaak met zout en peper en zet tot gebruik in de koelkast. Schep op elk bord een lepel van de salsa en maak met behulp van 2 vochtige lepels 4 mooie bollen van het bevroren kaasmengsel. Leg ze op of naast de salsa en bestrooi met de overige tijm.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
4 g
vet
15 g
Kcal
225