Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Semifreddo

Semifreddo

Semifreddo product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 milliliter slagroom (Melkan)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram (amarene)kersen, uitgelekt (pot)
  • 75 gram pure chocolade met hazelnoten, grof gehakt
  • 4 plastic wegwerpbekers vershoudfolie
Bereiden
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Roer de yoghurt los en schep de slagroom er rustig doorheen. Schep de kersen en chocolade erdoor en vul de bekers met dit mengsel. Dek af met vershoudfolie en zet de bekers rechtop in de diepvries. Laat in 2 uur bevriezen. Neem de bekers vlak voor het serveren uit de diepvries en doop ze even in heet water. Stort de semifreddo op bordjes en giet er eventueel wat siroop van de kersen langs.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
15 g
vet
31 g