Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sfoglia con crema fegato (bladerdeeg met kippenlevermousse)

Sfoglia con crema fegato (bladerdeeg met kippenlevermousse)

Sfoglia con crema fegato (bladerdeeg met kippenlevermousse) product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 eetlepel boter
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 bosje salie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 gram kippenlevers
  • 75 milliliter droge witte wijn
  • 1 eetlepels mascarpone
  • 20 gram gepelde pistachenoten, grof gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 plakken parmaham
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 ei, losgeklopt
  • bakplaat met bakpapier
Voorbereiden
Verhit de boter en fruit hierin de sjalot circa 3 minuten. Hak 4 blaadjes salie fijn, voeg ze samen met de knoflook toe aan de sjalot en fruit 1 minuut mee. Voeg de kippenlevers toe en roerbak snel op een hoge stand aan alle kanten bruin. Bestrooi met zout en peper. Blus af met de wijn en laat op middelhoge stand een paar minuten stoven, de kippenlevers moeten roze blijven. Laat afkoelen en pureer alles in een keukenmachine. Klop de mascarpone erdoor en breng de mousse verder op smaak met zout en peper. Schep 3/4 van de pistachenoten erdoor.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit een paar druppels olie in een koekenpan en bak hierin de ham knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de rest van de olie en bak hierin de salieblaadjes heel kort. Laat ook uitlekken op keukenpapier. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden en leg ze naast elkaar op de bakplaat. Bestrijk ze met ei en bak het deeg in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin. Leg op elk bord een warm deegdriehoekje en schep hier 1 lepel kippenlevermousse op. Verkruimel er wat parmaham over en bestrooi met de overige pistachenoten. Zet het andere deegdriehoekje ertegenaan en garneer met wat salie.

Voedingswaarde

eiwit
26 g
koolhydraten
19 g
vet
28 g
Kcal
445