1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Shoarmaschotel met knoflooksaus

Shoarmaschotel met knoflooksaus

Shoarmaschotel met knoflooksaus product foto
  • Ingredienten:

  • 5 eetlepels wok- of arachideolie
  • 500 gram shoarmavlees
  • 500 gram roerbakgroenten (oosters, Hollands of Italiaans)
  • 750 gram diepvriesrösti
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • voor de knoflooksaus:
  • 250 milliliter yoghurt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de helft van de olie en roerbak hierin het shoarmavlees 5-6 minuten. Roerbak de groenten 3-4 minuten in de rest van de olie en breng op smaak met zout en peper. Schep het shoarmavlees in een ovenschaal en schep de groenten erop. Verdeel een laagje rösti erover en bestrooi met de kaas. Bak de schotel circa 25 minuten in het midden van de oven. Meng intussen de ingrediënten voor de knoflooksaus en breng op smaak met zout en peper. Serveer de saus bij de shoarmaschotel.
Variatie
• Vervang de roerbakgroenten door paprika. Roerbak reepjes rode, groene en gele paprika 2-3 minuten in olijfolie. • Maak van de knoflooksaus tzatziki en voeg 1/2 geraspte komkommer toe.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 39 g
  • koolhydraten
  • 50 g
  • vet
  • 34 g
  • Kcal
  • 680
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie