Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Siciliaanse mosselpan

Siciliaanse mosselpan

Siciliaanse mosselpan product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 kg mosselen
  • 3 vleestomaten, gepeld en in partjes
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 3 eetl. verse Italiaanse kruiden (basilicum, tijm, rozemarijn), gehakt
  • 6 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. sinaasappelsap
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. rode of groene pesto
  • 2 eetl. tomatenpuree
Bereiden
Verwijder beschadigde en openstaande mosselen die niet sluiten na een tik op de rand van het aanrecht. Leg de mosselen in een ruime pan. Voeg de tomaten met de knoflook, Italiaanse kruiden en 3 eetlepels olijfolie bij de mosselen. Kook de mosselen, afgedekt, 4-5 minuten of tot ze open zijn. Schud ze na 2-3 minuten even om. Meng de rest van de olijfolie met sinaasappelsap, peper, pesto en tomatenpuree. Verdun dit sausje eventueel met een beetje mosselvocht. Schep de mosselen op diepe borden of in kommen. Serveer het sausje erbij.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
6 g
vet
24 g
Kcal
310