1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Siciliaanse mosselpan

Siciliaanse mosselpan

Siciliaanse mosselpan product foto
  • Ingredienten:

  • 3 kg mosselen
  • 3 vleestomaten, gepeld en in partjes
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 3 eetl. verse Italiaanse kruiden (basilicum, tijm, rozemarijn), gehakt
  • 6 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. sinaasappelsap
  • versgemalen peper
  • 2 eetl. rode of groene pesto
  • 2 eetl. tomatenpuree
Bereiden
Verwijder beschadigde en openstaande mosselen die niet sluiten na een tik op de rand van het aanrecht. Leg de mosselen in een ruime pan. Voeg de tomaten met de knoflook, Italiaanse kruiden en 3 eetlepels olijfolie bij de mosselen. Kook de mosselen, afgedekt, 4-5 minuten of tot ze open zijn. Schud ze na 2-3 minuten even om. Meng de rest van de olijfolie met sinaasappelsap, peper, pesto en tomatenpuree. Verdun dit sausje eventueel met een beetje mosselvocht. Schep de mosselen op diepe borden of in kommen. Serveer het sausje erbij.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 16 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 24 g
  • Kcal
  • 310
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie