Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Siciliaanse spaghetti met geroosterde aubergine, citroen en ansjovis

Siciliaanse spaghetti met geroosterde aubergine, citroen en ansjovis

Siciliaanse spaghetti met geroosterde aubergine, citroen en ansjovis product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 aubergine, in plakken van 1 cm
  • 5 eetl. olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 1 citroen
  • 400 g spaghetti
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 eetl. zwarte olijven, zonder pit
  • 1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt
Voorbereiden
Bestrijk de aubergineplakken met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht.
Bereiden
Verhit een grillpan en rooster de aubergineplakken aan beide zijden lichtbruin. Kook de spaghetti beetgaar. Verhit de rest van de olijfolie in een hapjespan of wok en roerbak hierin de ui en knoflook. Voeg de olijven, ansjovis, citroenrasp en -sap toe. Snijd de aubergine in reepjes en schep ze bij het ui-olijvenmengsel. Schep de uitgelekte pasta in een schaal met het auberginemengsel erop.
Variatie
Vervang de aubergine eens door courgette.

Voedingswaarde

eiwit
15 g
koolhydraten
75 g
vet
22 g
Kcal
560