1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Siciliaanse tonijn met sinaasappel

Siciliaanse tonijn met sinaasappel

Siciliaanse tonijn met sinaasappel product foto
  • Ingredienten:

  • 1 tonijnsteak, ontdooid (Vismarine of vers)
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. geschaafde amandelen
  • 10 g boter
  • 1 sinaasappel, zonder schil en pitjes, in plakken
  • 1 theel. geraspte sinaasappelschil
  • enkele groene olijven, in plakjes
Voorbereiden
Bestrooi de tonijnsteak met zout en peper.
Bereiden
Verhit enkele druppels olijfolie in een koekenpan en rooster de geschaafde amandelen lichtbruin. Schep ze uit de pan. Verhit de olijfolie en boter in de pan en bak de sinaasappelplakken en de geraspte schil enkele minuten. Schep de plakken en schilletjes uit de pan en houd alles warm. Bak de tonijn circa 3 minuten per kant. Bak de laatste minuut de plakjes olijf mee. Leg de tonijn op het bord en garneer met sinaasappel. Bestrooi de sinaasappel met geschaafde amandelen en plakjes olijven.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
1
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 25 g
  • koolhydraten
  • 12 g
  • vet
  • 42 g
  • Kcal
  • 520
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie